top of page

Platform Talent voor Technologie

Vakkanjers

De keuze voor techniek wordt door steeds meer jongeren gemaakt, zowel in het voortgezet als in het hoger onderwijs. De achterstandspositie van Nederland in Europa is daarmee de afgelopen jaren deels ingelopen. Dit is een goede ontwikkeling, maar onze kennisgedreven samenleving vraagt om meer. Er liggen dus grote toekomstkansen voor jongeren in de Techniek. Daarom zijn wij voor Platform Talent voor Technologie aan de slag gegaan met een aanvullend leertraject op (v)mbo scholen, waarbij leerlingen hun 21st Century Skills kunnen ontwikkelen. Om de instroom in de branche te bevorderen enthousiasmeren we jongeren voor techniek.

 

Het door ons ontwikkelde (en sinds 2014 jaarlijks uitgerolde) Vakkanjers-programma kenmerkt zich dus door de aandacht voor 21st century skills. De deelnemers gaan aan de slag met de Vakkanjer Challenge. In een spelmatige en dynamische leeromgeving, die deelnemers prikkelt en onderhoudend is, ontwikkelen de leerlingen zich door middel van blended learning in het toepassen van de 21st Century Skills.

 

De daarvoor gewenste progressie realiseren zij met zowel de technische opdrachten, als met de wijze van het toepassen van de 21st Century Skills op het proces. Zo wordt de technische opdracht - een reële vraag van een echte opdrachtgever - gerealiseerd.

OOK INTERESSANT
Anker 1
Meer weten over vakkanjers? Trek aan de bel.

We geven graag antwoord op je vragen. Stuur ons een bericht of klim in de telefoon.

bottom of page