top of page

ING Nederland

Mijn Koers Check

We hebben recentelijk het project ‘Mijn Koers Check’ uitgerold voor de 15.000 medewerkers van ING Nederland. Een van de pijlers uit de cao van ING is het thema arbeidsmarktfit. Fit zijn en blijven voor het werk van vandaag en morgen. Het thema Arbeidsmarktfit is actueler dan ooit. De wereld verandert steeds sneller om ons heen. Zo verandert ook het perspectief van werknemers en hun situatie op de arbeidsmarkt, niet alleen extern maar ook intern. De reorganisaties bij ING en het dynamische karakter van de organisatie spelen hier een grote rol. Dat vraagt om een andere manier van werken en een andere manier van bezig zijn met je ontwikkeling, zodat je in staat bent om flexibel en wendbaar te zijn als medewerker.

 

Het doel van de 'Mijn Koers Check’ is het activeren van medewerkers. De eerste stap is het op gang brengen van de dialoog tussen medewerker en leidinggevende omtrent persoonlijke inzetbaarheid. De Job Navigator zetten we hier in als een praktische conversation starter, waarmee medewerkers zicht krijgen in hun persoonlijke talenten in combinatie met de individuele arbeidsmarktwaarde. De resultaten en het employability-rapport bieden de medewerker vervolgens handige aanknopingspunten om zijn of haar persoonlijke ontwikkelplannen vast te leggen en te bespreken.

 

In co-creatie implementeerde we de Job Navigator met ING middels de agile manier van werken. Zo hebben we de Job Navigator voor dit project ingericht naar de wensen en behoeften van ING. Tevens ondersteunde we betrokken stakeholders met tips en trucs ten behoeve van het activeren en verleiden van de medewerkers om aan de slag te gaan met het instrument.

OOK INTERESSANT
Anker 1
Meer weten over Mijn Koerscheck? 

We geven graag antwoord op je vragen. Stuur ons een bericht of klim in de telefoon.

bottom of page