top of page

de Job Reflector

DE JOB REFLECTOR

de Job Reflector

De competitieve economie van vandaag vraagt om competent, gedreven en gelukkig personeel. Als organisatie wil je goede medewerkers dan ook behouden en hen kansen bieden om te groeien. Maar bovenal wil je dat medewerkers zich senang voelen. Hoe zeer organisaties ook streven naar een open cultuur, medewerkers vinden het niet zelden eng om het gesprek met een leidinggevende of met een zelfsturend team aan te gaan. Zeker als het gaat om werkrelaties of individuele werkbeleving. Daarbij komt dat dergelijke gesprekken, in de waan van de dag, vaak worden uitgesteld of zelfs vergeten. Men denkt al gauw: ‘ik wacht wel tot iemand naar mij toe komt’. Diegene komt anno 2021 meestal niet. .

 

Zonde… op deze wijze gaat er veel kennis en talent verloren, en moeten er meer recruitment-processen en improductieve inwerkperiodes in gang gezet worden. De Job Reflector pakt deze problemen bij de wortel aan en maakt ze on-the-go bespreekbaar. Het online instrument legt, op basis van de werkbeleving van medewerkers, het fundament voor het gesprek met de leidinggevende of met een van de teamgenoten in een zelfsturend team. Zo haalt de Job Reflector medewerkers uit de waan van de dag en legt het instrument de basis om praktisch te reflecteren. Dit verheldert het beeld van de persoonlijke werkbeleving, gefaciliteerd vanuit goed werkgeverschap.

 

Met de Job Reflector zijn organisaties problemen op micro-, meso- en macroniveau voor. Met het reflectie-instrument kijken medewerkers naar het nú, naar hoe men het werk nu ervaart en waar men het nú over wilt hebben. De Job Reflector is daarmee een praktische conversation starter. De online tool draagt actief bij aan medewerkers die betrokken zijn en blijven bij hun werk én bij hun werkgever.

Dat moet ik zien

Bekijk de sneak peek hieronder.

 

Hoe werkt de Job Reflector?

Aan de hand van een compacte set gevalideerde stellingen brengt de medewerker in kaart hoe hij zijn baan beleeft. Wat zijn voor hem de motivatie-kicks en wat zijn mogelijke motivatie-killers? De Job Reflector monitort elke medewerker afzonderlijk en toetst de werkbeleving gedurende het gehele werkjaar. Het persoonlijk dashboard presenteert per motivatoren-item de actuele status, de progressie en de regressie. De uitkomst vertelt jou wat relevante onderwerpen voor het gesprek zijn. De Job Reflector brengt ook de agenda-afspraken voor het gesprek tot stand. Medewerkers hanteren de tool als kwaliteitsmeter voor hun baanbeleving; leidinggevenden zetten het in als praktisch managementinstrument. Beiden ervaren de Job Reflector als: de tool voor het omgekeerde functioneringsgesprek… Voor een duurzame betrokkenheid bij baan, beleving en bedrijf.

Meer achtergrond info?

Download hier het whitepaper Medewerkersverbondheid: van Afkoop naar Affectie

Nog vragen, of de Job Reflector zelf eens proberen?

Stel ze via info@dejobreflector.nl

 
 
OVERIG
MEER TOOLS & INSTRUMENTEN

Uiteraard doen we nog veel meer.

Kijk rustig eens rond. Kun je niet vinden wat je zoekt?

Neem dan vooral even contact met ons op 

Wat we doen

Meer weten? Kom maar door.

Geef ons even een seintje. Dan praten we je helemaal bij.

bottom of page