top of page

TOEKOMST VERKENNEN

DE TOEKOMST VERKENNEN

MEER INFORMATIE
LOOPBAANORIËNTATIE: WEET WAAR JE STAAT, ZIE WAAR JE GAAT

Jongeren van nu zijn de beroepsbevolking van morgen. En net als met een studiekeuze geldt; het is belangrijk dat die baan goed matcht. Bij een slechte match is niemand gebaat. Dan zit je straks ergens waar je je niet thuis voelt en niet tot je recht komt. Daar wordt niemand blij van. Het is dus goed om aan de slag te gaan met loopbaanoriëntatie - LOB (of SLB) - en helder te maken wat wel matcht. 

COMPETENTIES EN TALENTEN

Fit For Future neemt competenties als uitgangspunt. De hoeveelheid banen die daar bij passen is een stuk groter dan je zou denken. Dit stimuleert om te handelen vanuit eigen talenten. Hoe zit je in elkaar, wat hoort bij je, wat past bij je? Je gaat naar je kern en je kijkt naar je talenten; hoe en waar kun je die beste inzetten in een werkomgeving?

 

HOE WERKT DE TOOL?

 

Je begint met 'de instaptoets'. Door te achterhalen wat voor persoonlijkheidstype je zelf bent, leer je jezelf beter kennen. Vervolgens ontdek je wat je talenten zijn en welke banen er matchen met jouw voorkeursstijlen. Zo maak je in een kleine 10 minuten een start met LOB en kijk je alvast naar jouw toekomst op de arbeidsmarkt!

WELKE INZICHTEN LEVERT DE TOOL OP?

Ieder jaar gaan er honderden (V)MBO'ers met Kleur Bekennen, Toekomst Verkennen aan de slag voor onder meer: Platform voor Talent & Technologie, Worldskills Netherlands en diverse ROC's / MBO's. In 2020 leverde dat de volgende inzichten op:

 
OVERIG
MEER TOOLS & INSTRUMENTEN
Probeer 'm zelf
Proeflicentie
Infographic KBTV kopie.001.jpeg

DE TOOL
EENS UITPROBEREN?

Vraag nu je proeflicentie aan

Alle details weten? Vraag maar raak.

We leggen je alles rustig uit. Zullen we even bellen of een afspraak maken?

TOEKOMST VERKENNEN 
IN DE PRAKTIJK?

Om jongeren bewust te laten kiezen voor techniek zijn we in 2016 gestart met een project. Met dit project ervaren de technische talenten van de toekomst dat het gaaf is om aan de slag te gaan met metaal, robotica en elektra. Belangrijker nog, ze ervaren dat goede technici belangrijk en onmisbaar zijn; techniek is namelijk overal. Met behulp van Kleur Bekennen, Toekomst Verkennen besteden we hier niet alleen aandacht aan vaktechnische aspecten, maar ook aan andere vaardigheden die er anno 2021 van een technicus gevraagd worden. Zoals het inzetten en aanpassen van je voorkeursstijlen om je projectdoelen op tijd, en naar wens af te ronden.

Casus

Uiteraard doen we nog veel meer.

Kijk rustig eens rond. Kun je niet vinden wat je zoekt?

Neem dan vooral even contact met ons op. 

Wat we nog meer doen

Meer weten? Kom maar door.

Geef ons even een seintje. Dan praten we je helemaal bij.

bottom of page