top of page

Van topsport naar breedtesport


De keuze voor techniek wordt door steeds meer jongeren gemaakt, zowel in het voortgezet als in het hoger onderwijs. De achterstandspositie van Nederland in Europa is daarmee de afgelopen jaren deels ingelopen. Dit een goede ontwikkeling, maar onze kennisgedreven samenleving vraagt om meer. Er liggen dus grote toekomstkansen voor jongeren in de Techniek. Daarom zijn wij voor Techniek Talent aan de slag gegaan met een aanvullend leertraject op (v)mbo scholen, waarbij leerlingen hun 21st Century Skills kunnen ontwikkelen, om jongeren verder te enthousiasmeren voor techniek en zodoende de instroom in de branche te bevorderen.

De eerste keer

In 2016 is Vakkanjers een nieuwe weg in geslagen. De World Skills 2017 in Abu Dhabi was de eerste editie waar Vakkanjers geen kandidaten meer naar afvaardigde. Chris van Bokkum (Vakkanjers) was hierbij aanwezig en geeft in onderstaande video uitleg over het vernieuwde programma.

21st century skills

Het door ons ontwikkelde Vakkanjers programma kenmerkt zich dus door de aandacht voor 21st century skills. De deelnemers gaan aan de slag met de: Vakkanjer Challenge. In een spelmatige en dynamische leeromgeving, die deelnemers prikkelt en onder-houdend is, ontwikkelen de leerlingen zich in het toepassen van de 21st Century Skills.

Ook komend jaar ondersteunen we de technische talenten van de toekomst weer met prikkelende trainingen terwijl ze aan de slag gaan met een technische opdracht - een reële vraag van een echte opdrachtgever. Vorig jaar was dit het Rode Kruis, dit jaar is de Unie van Waterschappen de opdrachtgever. We starten 26 oktober met de Kick-Offf voor de Vakkanjer Pioneers.

Meer info

Meer weten over dit project? Of eens verder praten over de toepassing van 21st century skills binnen uw organisatie? Trek dan vooral eens aan de bel.

UITGELICHT
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
ZOEKEN OP ONDERWERP
Mis niks, volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Social Icon
bottom of page